Spill ansvarlig

Det er morsomt å spille odds på nett og følge kampene med live stream, men det kan også være avhengighetsskapende. Derfor er det viktig å ha fokus på ansvarlig spill på trygge bettingsider.

Spill ansvarlig

Å spille ansvarlig omfatter mye, og derfor har vi laget en egen infoside om dette. Ansvarlig spill dreier seg om alt fra å velge trygge bettingsider til å bruke hjelpemidler som kan forhindre utvikling av spilleproblemer.

Trygge bettingsider

Ansvarlig spill dreier seg om trygge bettingsider. I dag finnes det ingen norsk statlig organisasjon som regulerer odds på nett. Det kan gjøre det vanskeligere for norske spillere å finne trygge nettsider for pengespill. Likevel finnes det andre land som kontrollerer og regulerer pengespill på nett. Et av disse landene er Malta, et annet er England. Begge disse landene har to av de mest kjente kontrollmyndighetene når det gjelder spill på nett. Dersom en spillside har lisens fra en av disse kan du være trygg på at det er en real og rettferdig bettingside som tilbyr trygt pengespill på nett. Videre har disse organisasjonene strenge krav som pålegger spillsidene å ha verktøy som kan hjelpe spillerne med å forhindre utvikling av spilleproblemer.

Spillegrenser

Et av hjelpemidlene bettingsidene er pålagt å tilby spillerne er spillegrenser. Med spillegrenser kan du ha full kontroll på hvor mye tid eller penger du bruker på bettingsiden. For eksempel finnes det innskuddsgrenser som ikke lar deg gjøre innskudd når denne er nådd. Det sikrer at du ikke bruker for mye penger. Et annet eksempel er tidsgrenser som ikke lar deg logge inn mer enn en bestemt tid pr dag, dette sørger effektivt for at du ikke bruker for mye tid på bettingsiden. Det finnes også andre typer grenser på de fleste spillsidene og vi anbefaler du setter opp og bruker de som passer best for deg.

Pause eller stenge konto

Dersom du mistenker at du har eller kan ha spilleproblemer er det beste å ta en pause fra pengespill på nett. Det kan du gjøre ved å stenge kontoen din midlertidig for en bestemt periode, eller stenge den permanent. Samtidig bør du søke hjelp for å finne ut som du har problemer med spill på nett. Det kan du gjøre flere steder.

Søk hjelp

Det finnes flere organisasjoner som har spesialisert seg på å gi hjelp til personer med spilleproblemer. Nedenfor finner du to eksempler. På disse nettsidene kan du finne mer informasjon om symptomer og hvordan du kan få hjelp mot spilleproblemer.

  • hjelpelinjen.no
  • spillkontroll.no